SUSAMOV PUTER
Dobijen mlevenjem pečenih semenki susama, susamov puter je značajan biljni izvor kalcijuma i kao takav važan za one koji izbegavaju mlečne proizvode. Pored nezasićenih masnih kiselina omega 6 i 9, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja, bogat je izvor vitamina B1, a od minerala kalcijumom, gvožđem, manganom i bakrom. Ne sadrže holesterol, hidrogenizovane masti, gluten ni kazein. Susamov puter je postan proizvod. Sastav: seme susama 99,5%, morska so 0,5%. Alergeni su napisani masnim slovima. Može sadržati koštunjavo voće i kikiriki u tragovima.
Sadrži:
- NEZASIćENE MASNE KISELINE: omega 6 i 9, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja
- MINERALE: kalcijum, gvožđe, mangan i bakar
- VITAMINE: B1
Upotreba:
Pored toga što se koristi kao namaz, susamov puter nalazi široku primenu u kuvanju. Od njega se mogu praviti izuzetno ukusni umaci, koji se mogu servirati uz razne priloge. Važan je sastojak u mnogim specijalitetima sa Bliskog i Dalekog Istoka (humus, falafel, tahini). Podjednako je ukusan i kao slani namaz u kombinaciji sa tamarijem, a kao sladak namaz pomešan sa medom predstavlja izvanrednu dijetalnu poslasticu.
Recenzije
Trenutno nema ocena: